Căutăm participanți pentru modeul de formare ALF Hands-On!
Dacă ești o entitate a societății civile cu o misiune legată de dialogul intercultural, avem nevoie de tine!
Dacă ești o entitate a societății civile cu o misiune legată de dialogul intercultural, avem nevoie de tine!
În această vară, am avut ocazia să găzduim timp de 30 de zile, 12 voluntari din tări precum Italia,Spania,Turcia,Iordania și România în cadrul proiectului UNITY – Universal Childhood Games, sub coordonarea asociației ANTER – Voluntariat pentru comunitate din Craiova.
Mă numesc Bozgan Nataliu Georgian și aș vrea să îți împărtășesc începuturile mele în cadrul asociației Ofensiva Tinerilor, ca și voluntar. Deși la început am simțit o provocare în fața necunoscutului, mai ales pentru că nu mai lucrasem niciodată cu copiii, am decis să îmi depășesc temerile și să mă arunc cu entuziasm în această
Cu inima plină de recunoștință și experiențe neprețuite, reflectez asupra minunatei mele călătorii de voluntariat în România. A fost o călătorie plină de provocări și oportunități de a explora o nouă cultură și de a dezvolta noi abilități.
Proiectul „Active Youth Hub” reprezintă o inițiativă menită să ajute tinerii dezavantajați să dobândească abilități esențiale, care le vor fi de ajutor cand va veni momentul să se angajeze. Concentrându-se pe cetățenia activă, antreprenoriat și competențe digitale, proiectul urmărește să ajute tinerii să devină membri mai implicați ai societății. Prin acest proiect, dorim să explorăm
Vi-l prezentăm pe Daniel, voluntar într-un proiect al programului „European Solidarity Corps – ESC” din Arad, România, coordonat de Ofensiva Tinerilor. Citește articolul său pentru a descoperi gândurile și impresiile inițiale ale lui Daniel despre călătoria sa de voluntariat.
Proiectul ”Inclusive Camino de Santiago: An Accessible Journey for All” încurajează tinerii cu dizabilități să pornească în pelerinajul Camino de Santiago, sprijinind dezvoltarea personală și profesională prin învățare accesibilă.
Stories that heal dezvoltă capacitatea a peste 9200 de organizații de tineret și lucrători de tineret de a ajunge și de a implica tineri cu dizabilități (tineri și persoane fără dizabilități) și tineri cu oportunități reduse în activitatea de tineret ca ambasadori ai sănătății mintale în domeniul prevenirii și destigmatizării sănătății mintale în rândul tinerilor.
Acest proiect are ca scop asigurarea unei înalte calități a activităților din sectorul tineretului prin utilizarea unei perspective intersecționale și prin susținerea valorilor comune ale UE, cum ar fi demnitatea umană, incluziunea, solidaritatea și egalitatea, în educația non-formală și în activitățile pentru tineret.
Principalul rezultat pe care ne așteptăm să îl obținem este implementarea modelului bazat pe dovezi de formare pentru părinți și materialele de învățare care vor fi puse la dispoziție prin intermediul platformei de diseminare Erasmus+, precum și prin intermediul site-ului web al proiectului.
Proiectul Pow își propune să îmbunătățească condiția tinerilor prin promovarea proceselor de incluziune socială și de prevenire a disconfortului juvenil, intervenind asupra factorilor sociali și relaționali folosind activitatea sportive. RO: Proiectul își propune să cobată fenomenul de abandon sportiv timpuriu în grupa de vârstă 13-17 ani, prin promovarea valorii sportului, care să fie considerat un
Asociatia Ofensiva Tinerilor administrează Centrul EUROPE DIRECT, care își propune popularizarea în rândul tinerilor a oportunităților destinate acestora. RO: Proiectele europene care se desfășoară în țara și orașul nostru sunt deosebit de importante pentru populație și pentru tineri în mod special, însa deseori accesul la aceste oportunități este modest, multi aradeni necunoscând fapul ca sunt